e-Twinning Projemiz

e-Twinning Projemiz

Yaşanabilir Bir Dünya İçin Sıfır Atık Sıfır İsraf

08.05.2022 417

Okulumuz 2/C sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Seda Nur AKKUŞ AYDIN ile birlikle "Yaşanabilir Dünya İçin Sıfır Atık  Sıfır İsraf" e-Twiinning Projesi yürütülmektedir. Etkinlikler hazırlanan plan doğrultusunda İlerlemektedir.

PROJE HAKKINDA

Projemiz kaynaklarımızın daha verimli kullanılması, atıkların geri kazandırılmasının sağlanması ve bu sayede israfın önlenmesini amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesidir. Bireylerin doğal kaynakları koruması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve "sıfır atık" kavramını tanımaları amaçlanmaktadır. Bu proje ile yapılacak etkinliklerle 5D modelini kullanarak çocuklara "sıfır atık" kavramının tanıtılması ve böylece günlük yaşamda atıkların nasıl azaltılacağı konusunda farkındalık sağlanması amaçlanmaktadir. Doğal kaynakların önemini kavramak ve onu korumak için her türlü etkinlikte bulunmak çok önemlidir. Öğrencilerimizde çevreyi koruma bilinci oluşturmak ve Geri Dönüşüm ile ilgili öğrencilerde farkındalık oluşturmak en önemli hedefimizdir. Geri dönüşümle birlikte doğaya bırakılan atık maddeler azalacak, israfın önüne geçilmiş olacak, ülke ekonomisine katkı sağlanacak ve doğal kaynaklar korunacaktır.

HEDEFLER

1-Öğrencilerin 5D modelini kullanarak Sıfır Atık kavramını benimsemelerini sağlamak.

2-Öğrencilerin çevre bilinci, tasarruf bilinci, iklim değişikliği ve ekolojik denge konularında farkındalık kazanmalarını sağlamak.

3-Öğrencilerin istek ve ihtiyaçlarının farkına varmasını sağlamak.

4-Bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırmak.

5-Öğrencilerin geri dönüşüm kutularını amacına uygun kullanmalarını sağlamak.

6- Kullanılan teknolojik araçlar yoluyla çevrimiçi etkinlikler yaparak öğrencilerin işbirliği içinde çalışmasını ve süreçte aktif olmalarını sağlamak.

7-Çevreye duyarlı öğrenciler yetiştirmek ve bu öğrencilerin çevresindeki kişilerin bilinçlenmesini sağlamak.

 

08-05-202208-05-202208-05-202208-05-202208-05-2022